Суд визнав винним начальника Управління Пенсійного фонду, який відмовив в інформації через відсутність підпису

24 Січня 2017 11:30

Дзержинський районний суд Харкова визнав, що начальник управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі Харкова необґрунтовано відмовив заявнику в наданні інформації. Про це повідомляє сайт Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Відмову було обґрунтовано тим, що відповідно до типової інструкції з діловодства у територіальних органах ПФУ, каналами електрозв’язку доставляються телеграми, факсограми, телефонограми, електронні документи із застосуванням електронного цифрового підпису та документи в електронній формі без електронного цифрового підпису (у сканованій формі).

На підставі відсутності підпису в електронному запиті запитувачеві було відмовлено у наданні інформації.

«Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»  підпис запитувача інформації повинен міститися у запиті лише у разі подання запиту в письмовій формі. У разі подання запиту в електронній формі використання цифрового підпису або сканування запиту із підписом не вимагається», - йдеться на офіційному сайті Омбудсмана.

У запиті, надісланому до управління ПФУ, йшлося про те, скільки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які звернулись за призначенням та продовженням виплати пенсій, а також кількість ВПО, яким призначено або продовжено виплату пенсій, кількість отримуваних пенсійних виплат серед ВПО через відділення АТ «Ощадбанк», кількість пенсіонерів серед ВПО, яким припинено виплати пенсії (із зазначенням правових підстав припинення таких виплат).

Ілюстрація - Оксана Краснощок 

«Доступ до правди»