Суд визнав, що зарплати комунальників – публічна інформація

8 Лютого 2018 12:09

Суд виніс рішення на користь позивача та зобов’язав розпорядника надати на запит журналіста «Громадського телебачення Черкаси»  інформацію про розмір заробітної плати і премій, нарахованих директору, заступнику директора та всім штатним працівникам комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради. Про це повідомляє Центр демократії і верховенства права.

Юридичний супровід у справі здійснював Фонд захисту права на інформацію.

 

Приводом для судового позову стало те, що комунальне підприємство відмовило у наданні інформації, пославшись на її конфіденційність та відсутність згоди на розголошення персональних даних.

Розпорядник стверджував: зарплати виплачуються із коштів, отриманих від господарської діяльності – а тому вони не можуть вважатись бюджетними коштами. Відповідно, запитувана інформація не є публічною і КП не має обов’язку її надавати.

Розглянувши справу, суд першої інстанції дійшов висновку, що виплата заробітної плати працівників комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради здійснюється за рахунок бюджетних коштів, тому підприємство зобов’язане надати інформацію на запит.

«Аналізуючи зазначені вище норми чинного законодавства та встановивши фактичні обставини справи, суди приходить до висновку щодо задоволення позовних вимог, оскільки фінансування виплат заробітної плати працівників Комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради здійснюється за рахунок бюджетних коштів, штатний розпис не передбачає зазначення персональних даних осіб, які займають відповідні посади за цим штатним розписом, а тому не є інформацією конфіденційною або інформацією з обмеженим доступом. З урахуванням вищевикладеного, суд приходить до висновку про задоволення позовних вимог у повному обсязі», - ідеться у рішенні Соснівського районного суд Черкас.

Поки ще не сплив строк на апеляційне оскарження, а тому рішення не набуло чинності.

 

«Доступ до правди»