Суд визнав, що лікарня має надавати інформацію про наукові ступені лікарів

16 Січня 2019 10:44

Перший апеляційний адміністративний суд, колишній Донецький апеляційний адміністративний суд, за позовом координатора Центру «Дій. Краматорськ» Андрія Романенка визнав протиправною відмову Краматорської міської лікарні №3 надати на інформаційний запит список співробітників, що мають науковий ступінь.

На думку керівника лікарні Олени Катальникової, по-перше, цієї інформації немає в розпорядженні лікарні і не повинно бути. По-друге, навіть якщо вона і є в особистих справах, то її збір вимагає значних інтелектуальних зусиль, а, значить, це не публічна інформація.

Уже в процесі розгляду справи лікарня надала цю інформацію, але «не як визнання своєї неправоти, а бажаючи звести процес до мирової угоди».

Донецький окружний адміністративний суд не знайшов в поведінці лікарні ніяких порушень закону.

Як зазначає Андрій Романенко, керівниця лікарні є дочкою колишнього краматорського міського голови Геннадія Костюкова і сестрою судді Краматорського міського суду Дмитра Костюкова.

Натомість Перший апеляційний адміністративний суд погодився з доводами координатора Центру і частково задовольнив апеляційну скаргу, визнавши наявність порушення закону в позиції керівництва лікарні.

Юридична допомога у справі – Олександр Бурмагін та ГО «Платформа прав людини».

«Доступ до правди»