Суд визнав провину Київської ОДА в затримці відповіді на запит

31 Березня 2017 10:30

Печерський районний суд міста Києва визнав провину Київської обласної державної адміністрації у затримці відповіді на запит на отримання публічної інформації. Про це повідомляє запорізька обласна громадська організація «Народний захист».

Активісти направили запит до Київської ОДА, але отримали відповідь лише через місяць.

Зі скаргою про порушення ЗУ «Про доступ до публічної інформації», а саме п. 1 ст. 20, згідно з яким розпорядник інформації має надати відповідь не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту,  організація «Народний захист» звернувся до Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, приходжу до висновку, що обставини вчинення завідувачем сектору забезпечення доступу до публічної інформації Управління інформації та зв'язків з громадськістю Київської облдержадміністрації правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-3 КУпАП, знайшли своє об'єктивне підтвердження в ході судового розгляду справи на підставі фактичних даних протоколу про адміністративне правопорушення, пояснень в судовому засіданні представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та визнавальними показаннями завідувача сектору», - йдеться у постанові суду.

«Припускаю, що мій запит потрактували як звернення і надали на нього відповідь через місяць. Проте за характером запитуваної інформації це був саме запит, на який відповідь має надаватися через тиждень, – коментує Наталія Заболотна, керівник ГО «Народний захист».

Запорізька активістка запитувала копії документів про призначення і кадрові переміщення Костянтина Бриля, нині -  голови Запорізької обласної державної адміністрації, а в 2011 – 2015 роках - радника голови Київської обласної державної адміністрації.

«Доступ до правди»