Суд визнав Держпродспоживслужбу винною у ненаданні публічної інформації

25 Квітня 2017 11:20

Шевченківський районний суд міста Києві визнав заступника начальника Управління економічної діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів винним у справі щодо не надання публічної інформації на запит. Про це йдеться у постанові суду.

До Держпродспоживслужби звернувся голова Миколаївської обласної організації Всеукраїнського комітету оборони прав людини з проханням надати копії документів за переліком проходження стажування на зайняття посад директора Департаменту захисту споживачів та заступника директора Департаменту захисту споживачів – начальника відділу контролю у сфері внутрішньої торгівлі.

Громадській організації надали копії наказів про стажування вищевказаних осіб, але відмовили в наданні копій документів у зв'язку з тим, що внутрішньо організаційні документи не підлягають оприлюдненню.

Держпродспоживслужба у відповіді повідомила, що запитувана інформація належить до службової.

«…у відповідь на запити громадській організації було надано неповну інформацію, що є порушенням пункту 6 частини першої статті 14 Закону України «Про доступ до публічної інформації», а отже в діях заступника начальника Управління вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться у постанові суду.

Ірина Кушнір, керівник відділу контролю у сфері приватного права Управління з питань дотримання права на інформацію на своїй сторінці у мережі Фейсбук прокоментувала цю справу:

«І знову нагадуємо. Не є конфіденційною інформацією персональні дані, що стосуються здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень (ч.2 ст. 5 ЗУ «Про захист персональних даних»)».

 

«Доступ до правди»