Суд відклав розгляд справи журналістки «Української правди» проти Нафтогазу

30 Травня 2017 11:28

Окружний адміністративний суд міста Києва переніс розгляд справи журналістки «Української правди» Тетяни Козирєвої до НАК «Нафтогаз Україна» з приводу ненадання інформації на запит. Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«Розгляд перенесено, бо суддя на нараді суддів. Цікаво, що представник Нафтогазу раніше цього дня звернувся до судді Вєкун Н.Г. із прохання відкласти розгляд справи «у зв'язку із хворобою», - пише Тетяна Козирєва.

Справу перенесли на 22 червня 2017 року.

Нагадаємо, Тетяна Козирєва зверталася до компанії з проханням надати копії контрактів НАК Нафтогаз України, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge.

«Якщо коротко, то фабула до болю знайома із часів Януковича. Пам'ятаєте «Європейський центр сучасної України» (European Centre for a Modern Ukraine)? Організація в Брюсселі, керована німкенею Іною Кірш-Ван де Ватер, оплачувала послуги американських лобістів коштами із «чорної бухгалтерії» ПР. Так от державна компанія НАК «Нафтогаз» замовила послуги американських лобістів ValueBridge через бельгійську компанію CabinetDN. Копії контрактів державна компанія відмовилася надавати «з огляду на комерційний характер». Ну, до зустрічі в суді, пане Коболєв!», - так мотивує журналістка своє зацікавлення контрактами «Нафтогазу». 

У відповіді компанія повідомила, що не є розпорядником цієї інформації. Журналістка оскаржує цю відповідь в суді.

Це перший позов, підтриманий ініціативою «На суд за доступ», яка компенсує витрати на судовий збір. 

 

«Доступ до правди»