Суд по доступу в Житомирі: до суду не з'явилась, строки завершились, справу закрили

29 Липня 2020 17:25

Закриттям справи про порушення права на доступ до публічної інформації через завершення строків притягнення до адмінвідповідальності завершився судовий процес у Житомирі.

Про це повідомляє видання Житомир.інфо.

Суть справи: Корольовський районний суд Житомира розглядав справу щодо заступниці мера Світлани Ольшанської, яка порушила право громадянина на інформацію та на звернення. В постанові зазначається, що чоловік 21 лютого 2020 року звернувся до Житомирської міської ради із запитом щодо інформації про наявність вільних земельних ділянок комунальної власності на території міста Житомира, їх місцезнаходження, кадастровий номер, які можуть бути використані для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та надані у власність. Заявнику було повідомлено про відсутність інформації щодо вільних земельних ділянок комунальної власності на території м.Житомира, які можуть бути використані під забудову.

Проте відповідь було підписано через сім днів робочих днів з дня надходження запиту (а закон встановлює термін 5 днів), а відправлено аж через 16 робочих днів. Тобто заступниці мера загрожувало притягнення до відповідальності за порушення строків розгляду інформаційного запиту. 

Покарання за цією статтею – штраф від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 425 грн до 850 грн).

Читайте також: Людмила Опришко: 2381: Як зробити відповідальність за порушення доступу невідворотною?

Правопорушниця в судове засідання не з`явилась, подала до суду клопотання про закриття провадження в справі у зв`язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, адже з моменту вчинення порушення пройшло більше ніж три місяці. В підсумку суд вирішив провадження по справі «закрити у зв`язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення».

Фото – Житомир.Інфо.