«Спецжитлофонд» хоче будувати храм у центрі Києва, проте поки тендер не відбувся

15 Червня 2016 12:11

Тендер КП «Спецжитлофонд» щодо будівництво храму Стрітення Господнього на вулиці Стрітенській-Великій Житомирській не відбувся, оскільки на торги подалося менше, ніж два учасника. Про це стало відомо з відповіді КМДА на запит користувача «Доступу до правди».

Згідно з даними «Вісника державних закупівель», очікувана вартість закупівлі робіт з будівництва храму складала близько 53,99 млн грн.

Храм мали б побудувати до лютого 2018 року.

Оскільки джерелом фінансування є кошти місцевих бюджетів, то користувач «Доступу» надіслав запит у КМДА з питанням про те, скільки коштів було виділено на проведення цієї закупівлі, обсяг фінансування із коштів місцевого бюджету тощо.

Департамент будівництва та житлового забезпечення повідомив, що джерелом фінансування будівництва храму Стрітення Господнього є кошти спеціального фонду міського бюджету, які були передбачені програмою економічного та соціального розвитку м Києва на 2016 рік.

Так, загальний обсяг фінансування за зазначеним об’єктом по програмі в 2016 році становить 600 тис грн.

За інформацією на сайті КМР у рамках програми термін будівництва храму березень-грудень 2017 року. Кошторисна вартість складає 62,60 млн грн, станом на 1 січня 2016 року витрачено близько 2,59 млн грн. У спеціального фонді є інформація про 100 тис грн на проектні роботи.

Згідно зі ст.39 ЗУ «Про здійснення державних закупівель» від квітня 2014 року, якщо замовник двічі відмінив процедуру закупівлі через відсутність достатньої кількості учасників, то є підстави для застосування переговорної процедури закупівлі. 

Активістка та юрист Марина Соловйова опублікувала у травні у Фейсбуці проект храму Яноша Віга, автора готелю «Hyatt» у Києві. 

 

Згідно з рішенням КМР від 2005 року, земельна ділянка була надана в оренду релігійній громаді парафії Серафима Саровського Української православної церкви Київського патріархату Київської єпархії.

Ділянка площею 0,12 га була передана в оренду на 25 років, ділянка площею 0,06 га – на три роки.

Храм Стрітення Господнього був збудований Ярославом Мудрим, він кілька разів перебудовувався, але був знищений у 1934 році.

Фото храму, primetour.ua

 

Читати відповідь та запит повністю

 

«Доступ до правди»

Верхнє фото - місце, де мають побудувати храм. Google Maps