Служба крові Хмельницької області вкрай незадовільно забезпечена витратними матеріалами. Відповідь на запит

7 Вересня 2017 13:10

Хмельницька державна обласна адміністрація у відповідь на запит повідомила, що  служба крові Хмельницької області вкрай незадовільно забезпечена витратними матеріалами. Про це зазначено у відповіді на запит користувача «Доступу до правди».

Запитувач просив надати інформацію про фінансування донорства в області та місті Нетішин.

У відповіді зазначено, що з обласного бюджету фінансується 2 заклади служби крові: КЗОЗ «Хмельницька обласна станція переливання крові» та Кам’янець-Подільська міська станція переливання крові.

Відповідно до кошторисних призначень обласного бюджету на службу крові у 2017 році виділено на 33,4 % більше ніж у 2016.

Забезпечення закладів служби крові Хмельницької області тест-системами для скринінгу донорської крові та контейнерами для забору крові проводиться централізовано за кошти Державного бюджету. При запланованих у Державному бюджеті на 2016 рік 8375,5 тис. грн. для Хмельницької області отримано в 2017 році станом на 01.08.2017 року 1028,7 тис. грн. (або 12 %).

На 2017 рік подано заявку до МОЗ України на суму 11479,5 тис. грн. для закупівлі виробів медичного призначення, які до Хмельницької області ще не надійшли.

У зв'язку із неритмічністю державних поставок та з метою забезпечення безперебійної роботи служби крові, заплановано кошти в обласному бюджеті на закупівлю тест-систем та контейнерів для забору крові.

В обласному бюджеті на 2016 рік заплановано та використано 600,0 тис. грн. на вищезазначені цілі.

У 2017 році в обласному бюджеті передбачено 350,0 тис. грн. і проведено закупівлі: контейнери для крові – 198,8 тис. грн.; тест-системи для скринінгу донорської крові – 150,9 тис. гривень.

«Враховуючи наведену статистику, служба крові Хмельницької області вкрай незадовільно забезпечена витратними матеріалами. Забезпечення контейнерами забору крові відділень переливання крові територіальних закладів охорони здоров'я покладено на місцеві органи самоврядування за рахунок коштів місцевих бюджетів», - йдеться у відповідь Хмельницької ОДА.

 фото - Радіо Свобода

«Доступ до правди»