Скульптура «Булижник – зброя пролетаріату» переїде в Музей авіації

7 Листопада 2016 13:12

Демонтовану скульптуру «Булижник – зброя пролетаріату» буде передано на постійне зберігання до Державного музею авіації України (Київ, вул. Медова, 1). Таку відповідь на інформаційний запит Марії Томак, координатору Медійної ініціативи за права людини, надало Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Подільського району Києва.

Також у відповіді ідеться, що роботи з демонтажу копії скульптури Шандра І. Д. «Булижник – зброя пролетаріату» виконані Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Подільського району на підставі розпорядження Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про деякі питання виконання закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території міста Києва» від 25.05.2016 № 342 та окремого доручення голови Подільської районної в місті Києві Державної адміністрації Мондриївського В.М. від 02.06.2016 № 24.

Як запевняє розпорядник інформації, об’єкт буде передано до Музею авіації з оформленням акту демонтованого об’єкту, його опису та прибуткової накладної.

«Станом на сьогоднішній день скульптура перебуває в задовільному технічному стані та тимчасово розміщена на території КП УЗП Подільського району за адресою: Київ, вул. Дмитрівська, 16а», – ідеться у відповіді на інформаційний запит.

 

«Доступ до правди»