Скільки знаків на зупинках громадського транспорту поставлять у Кропивницькому

10 Квітня 2024 00:00

У Кропивницькому на третині автобусних та тролейбусних зупинок немає відповідних дорожніх знаків. На 2024 рік запланували встановити 50.

Про це йдеться у відповіді начальника управління міського транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради Віктора Житника на інформаційний запит Суспільного.

Приводом для запиту став допис кропивничанки Олени Янчук про те, що вона майже чотири роки звертається до міської ради з приводу встановлення знаку на одній із зупинок на вулиці Миколи Левитського. В коментарі Суспільному вона сказала, що про розташування зупинки знають лише жителі мікрорайону.

У відповіді на запит жінки 2023 року в міській раді йдеться про те, що знаки встановлять після визначення місць для розташування зупинок.

 

За інформацією Віктора Житника, в управлінні транспорту нині розробляють проєкт рішення щодо назв зупинок, що враховують нові назви вулиць, ухвалені протягом 2022-2024 років.

«Зупинки громадського транспорту — складова паспортів автобусних та тролейбусних маршрутів, погоджених в обласному управлінні патрульної поліції», - зазначили у відповіді на запит.

У Кропивницькій громаді є 398 зупинок громадського транспорту. Знаків «Пункт зупинки автобуса» немає на 131 зупинці, знаків «Пункт зупинки тролейбуса» — на 120.

«За інформацією управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради, комунальне підприємство «Міськсвітло» у 2024 році планує встановити 50 дорожніх знаків «Пункт зупинки автобуса» та «Пункт зупинки тролейбуса» на зупинках громадського транспорту в межах фінансування поточного ремонту та утримання в належному стані мереж зовнішнього освітлення міста, світлофорів та відновлення чи нанесення нової дорожньої розмітки на вулицях міста», - зазначили у відповіді на запит.

Усього в громаді 11 автобусних та вісім тролейбусних маршрутів, які обслуговує комунальне підприємство «Електротранс», 22 маршрути, шість з яких — приміські, обслуговують приватні перевізники.

 

«Доступ до правди»