Скільки зараз людей в штаті запорізького аеропорту та скільки на них тратять?

13 Вересня 2023 00:00

КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» зараз знаходиться в режимі простою. На 357 працівників підприємства з бюджету витрачається понад 4 мільйони на зарплати щомісяця. Такі дані журналісти «Запорізького центру розслідувань» отримали з відповіді на запит та з державного порталу бюджетних транзакцій.

Фактично зараз «чиста» заробітна плата, яку отримують всі працівники аеропорту на свої зарплатні картки, складає 2,6-2,7 мільйона гривень на місяць. Податок на доходи зараз становить десь 705 тисяч гривень, ЄСВ – 730 тисяч гривень, разом це виходить ще 1,35 мільйона на місяць. Тобто, в цілому на оплату праці, з усіма податками витрачається зараз трішки більше 4 мільйонів гривень.

Такі дані можна отримати з порталу публічних коштів, де відображаються бюджетні транзакції. Наприклад ось, на цьому скріншоті виділені зеленим саме виплати за липень.

Фактично в аеропорті працює зараз 357 людей, повний штатний розпис за планом складає 438 осіб.

У відповіді на запит Департамент управління активами надав фактичний перелік працівників з розбиттям по категоріях:

 

4,535 мільйона у відповіді Департаменту на запит – це «планова» цифра, з ПДФО, але без ЄСВ. Вона ж фактична – 3,4 мільйона. Тому праву колонку з сумами фонду оплати праці варто брати з коефіцієнтом десь 0,6-0,75.

З 357 людей в аеропорті зараз працює 62 керівники різних щаблів – від заступників директора до начальників відділень та змін. Ще 42 людини – це економісті, юристи та інженери. І 141 фахівець – бухгалтери, інспектори, техніки. Саме робочого персоналу – 99 людей. Всі ці люди отримують зарплати у режимі простою, 2/3 посадового окладу і без премій, є лише надбавка за вислугу років.

Заступники директора отримують зараз по 55-60 тисяч гривень, в.о. директора – трішки понад як 80 тисяч гривень.

 

«Доступ до правди»