Скільки людей загинули та постраждали в Києві з початку повномасштабного вторгнення

27 Лютого 2023 00:00

З початку повномасштабного вторгнення у Києві постраждали 715 мешканців, з них 170 померли, серед яких п’ятеро – діти. 515 дорослих та 30 дітей отримали поранення.

Про це у відповіді на запит журналістки Фактів ICTV Христини Величанської повідомили у Департаменті муніципальної безпеки.

Внаслідок масованих ракетних атак у Києві потребують відновлення близько 700 будівель. Зокрема, пошкоджено 417 багатоповерхових житлових будинків та 109 приватних житлових будинків. 

«Наразі вже відновлені 11 багатоповерхівок із 17 найбільш пошкоджених. Відновлювальні роботи на ще 5 багатоповерхівках вже на завершальній стадії», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у Київському метрополітені, підземні станції метро є об’єктами подвійного призначення, які використовуються як для перевезення пасажирів, так і для укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій.

З 24 лютого 2022 року протягом двох місяців інфраструктура підприємства щоденно укривала понад 20 тисяч людей. 

«Водночас в перші дні повномасштабного вторгнення на станціях було зафіксовано понад 40 тисяч цивільного населення, яке ховалося від обстрілів агресора», – зазначили у відповіді. 

 

«Доступ до правди»