Скільки коштів посадовці витрачають на відрядження?

3 Січня 2022 11:25

Журналісти львівського видання «Варіанти» дослідили, скільки посадовці ЛЬвівської обласної державної адміністрації витрачають коштів з бюджету на ділові поїздки. Для отримання відповідей скористались інструментом запиту на публічну інформацію.

Львівська обласна рада цього року виплатила працівникам 94,5 тис. грн за відрядження станом на 7 грудня в межах України та за кордон.

Як йдеться у відповіді, депутатам Львівської обласної ради відшкодування відряджень не проводилося.

Часом суми на відрядження були відверто смішними. У 2021 році директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда отримав 120 гривень за відрядження. Зокрема, Куйбіда з 18 по 19 лютого їздив у Київ з метою участі у засідання комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись коштом державного фонду регіонального розвитку терміном, за що отримав 120 гривень. А директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Ігор Туз отримав 1217,99 грн за триденне відрядження у Київ. Туз їздив у відрядження для участі у Всеукраїнському Форумі "України 30. Безпека України".

Деякі заходи фінансувала третя сторона – організатори заходів, у яких брали участь посадовці. Наприклад, директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА Орест Шуліковський не отримував виплат з бюджету Львівщини за два відрядження, хоча взяв участь у двох заходах у Києві:

- навчанні по запуску Локал Роад (19 серпня);

- форумі "Удосконалення структури управління автомобільними дорогами місцевого значення" (18 березня).

Були й закордонні відрядження. Директорка департаменту адміністративних послуг Львівської міськради Валентина Бартошик отримала майже 22 тис. грн за відрядження. Посадовиця відвідала такі заходи:

- Йорк, Велика Британія, для участі в програмі семінарів щодо розбудови стійкості та планування в кризових ситуаціях − 18 346,01 грн;

- Київ для подачі документів у Посольство Великої Британії (28 жовтня) − 60 грн;

- Київ для удосконалення клієнтського досвіду (17 вересня) − 3 278,24 грн.

Тема фінансування відряджень – неймовірно цікава, бо тут є місце і зловживанням, і неадекватній економії на своїх працівниках, які їдуть працювати поза межами міста.

А у вашому регіоні як оплачують відрядження посадовцям?

«Доступ до правди»