Скасувати оренду лісу через порушення закону «Про доступ…»: справа уже в касації

6 Березня 2018 10:59

Волинський активіст Михайло Шелеп подав касаційну скаргу на ухвали Волинського окружного адміністративного суду та Львівського апеляційного адміністративного суду. За скаргою відкрито касаційне провадження.

Раніше Шелеп подавав позов проти Волинської обласної ради за несвоєчасне оприлюднення проектів рішень на офіційному сайті. У суді він намагався довести, що облрада порушила ЗУ «Про доступ до публічної інформації» в частині термінів оприлюднення рішень, а отже, її рішення щодо здачі в оренду лісових угідь Цуманської пущі є незаконними. Суд і першої, і другої інстанції став на сторону облради.  

«Наша вимога проста – просимо суд скасувати скандальні рішення облради від 12 квітня 2017 року, якими вона «порізала» територію Цуманської пущі і віддала їх двом так званим ГО-шкам під мисливські угіддя», - говорить Михайло Шелеп.

Проект рішення по Цуманській пущі облрада оприлюднила за 10 днів перед прийняттям.

Нагадаємо, згідно з п. 12 ст.15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Юридичну підтримку справі здійснює Центр демократії і верховенства права. 

«Доступ до правди»