Що сталось із засудженими у резонансних злочинах - взнаємо завдяки запитам

21 Лютого 2023 00:00

«Луцький терорист» Максим Кривош, який влітку 2020 року захопив автобус із 13 пасажирами, відбуває покарання у виправній колонії на Рівненщині. Там, кажуть, засуджений порушував режим утримування, але конфліктних ситуацій за час перебування не мав.

Про це у відповідь на запит виданню ВСН повідомив начальник Городищенської виправної колонії №96 Юрій Ткачук. 

До виправного закладу із СІЗО засудженого на 13 років за захоплення заручників і тероризм у Луцьку Максима Кривоша етапували 23 листопада.

«Засуджений під час відбування покарання в установі допускав порушення встановленого порядку, конфліктних ситуацій в колонії зареєстровано не було», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кривош підтримує соціальні зв'язки шляхом листування, проте побачень у виправній колонії у нього не було. Також він не залучається і до праці, оскільки бажання такого не виявляє.

Цей приклад демонструє, що запит може стати також інструментом отримання інформації щодо долі тих, хто був засуджений за резонансні злочини та правопорушення, оскільки ця інформація буде предметом суспільного інтересу. Однак очевидно, що при наданні такої інформації необхідно буде застосовувати трискладовий тест.

Нагадаємо, 21 липня 2020 року на центральній площі Луцька Максим Кривош захопив 13 заручників у рейсовому автобусі, яих тримав цілий день. За два дні, 23 липня суд обрав міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою без права застави. Згодом термін тримання продовжували, а Кривош оголошував голодування. 

У листопаді 2020 «луцького терориста» перевели з Луцького СІЗО у спецвідділення психлікарні у Львові. Тоді лікарі визнали його осудним.

За два роки, 26 вересня 2022 року розгляд справи судом завершився - його засудили на 13 років.

 

«Доступ до правди»