Сертифікат аеропорту Хмельницького закінчився у 2012 році, але зарплату працівникам платять

5 Липня 2016 13:53

Термін дії сертифікату «Аеропорт Хмельницький» закінчився 15 лютого 2012 року. Про це стало відомо з відповіді Міністерства інфраструктури України на запит користувача «Доступу до правди».

КП «Аеропорт Хмельницький» належить до сфери управління Хмельницької обласної ради.  Також Мінінфраструктури повідомило, що останній раз КП зверталося до Державної авіаційної служби України із заявкою щодо тимчасового продовження терміну дії сертифікату у лютому 2012 році.

У відповідь Державіаслужба повідомила у березні 2012 року про відсутність підстав щодо тимчасового продовження терміну дії сертифікату через закінчення термінів дії сертифікатів служби авіаційної безпеки, посвідчень придатності метеообладнання, посвідчень придатності світлосигнального обладнання, відсутності даних щодо перешкод на приаеродромній території.

З того часу заявка КП більше не надходила.

Кабмін у жовтні 2013 року прийняв «Концепцію Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року», але аеропорт Хмельницька не увійшов в список.  Міністерство інфраструктури неодноразово зверталося до КП та місцевої влади з метою отримання відповідних матеріалів та пропозицій, проте відповідь від КП так і не надійшла.

Програма була затверджена Кабміном у лютому 2016 року.

Згідно з даними ЄДР, «Аеропорт Хмельницький» було зареєстровано у 1998 році.  В.о. директора підприємства з 1 травня 2015 року значиться Анатолій Чепесюк.

За даними ресурсу «Є-дата» КП у червні отримав перерахування на заробітні плати на суму близько 1,03 млн грн.

Взимку цього року повідомлялося, що на аеропорт Хмельницького планують витрати майже 3 млн грн.

Також повідомлялося, що злітна смуга аеропорту перебуває в аварійному стані, будівля потребує ремонту, устаткування КП є застарілим тощо.

Читати відповідь та запит повністю

 

«Доступ до правди»

Фото - depo.ua