Середня зарплата лікарів становить близько п’яти тисяч гривень

11 Жовтня 2016 10:50

Станом на липень 2016 року середня заробітна плата лікарів становила 5 354 грн. Про це стало відомо з відповіді Міністерства охорони здоров’я на запит користувача «Доступу до правди».

Також у відповіді на запит МОЗ повідомив, що лікарям-інтернам установлюється 9 тарифний розряд, що на сьогодні становить 2 050 грн. Натомість лікарям-інтернам за такими лікарськими спеціальностями як лікар-хірург (всіх найменувань), лікар загальної практики – сімейний лікар установлюється 10 тарифний розряд, що становить 2 157 грн.

За оперативними даними МОЗ України випуск лікарів-інтернів, які навчалися за державним замовленням становив: у 2015 році – 3 385 осіб, у 2016 році – 2 999 осіб.

Для проведення роботи з визначенням посадових окладів працівників закладів охорони здоров’я та розмірів доплат і надбавок за наказом керівника створюється постійно діюча комісія у складі: заступника керівника з економічних питань (спеціаліст-економіст), головний бухгалтер, працівник, який займається питаннями кадрів, голова профспілкового комітету та інші особи, які можуть залучатися керівником закладу.

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»