СБУ засекретила інформацію про перевірку держслужбовців на родинні зв'язки з громадянами Росії

28 Грудня 2018 12:59

Служба безпеки України засекретила інформацію про проведення перевірки державних службовців на наявність у них родинних зв'язків з громадянами Росії. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит «Українських новин».

СБУ зазначила, що відповідний комплекс заходів проводиться, і за результатами перевірок будуть прийняті заходи правового реагування відповідно до законодавства.

«Детальні відомості про зазначеному комплексі заходів є інформацією з обмеженим доступом, яка не підлягає розголошенню, та згідно з пунктом 2 частини 1 статті 22 закону "Про доступ до публічної інформації" не надається на запити, як і копії документів, де вона відображена», - йдеться у відповіді СБУ.

Зокрема, посилаючись на ці норми, СБУ відмовилася надати копію доручення СБУ від Президента Петра Порошенка про проведення перевірки держслужбовців на наявність родинних зв'язків з громадянами Росії, про що голова держави повідомив на прес-конференції 16 грудня.

Як повідомляли «Українські новини», у Порошенка є родичі в Росії, перевіряти наявність яких у держслужбовців він доручив СБУ.

«Доступ до правди»