СБУ у відповіді на запит обґрунтувала, чому заборонила в’їзд в Україну секретареві російської спілки журналістів

20 Квітня 2017 11:00

Департамент захисту національної державності Служби безпеки України у відповіді на запит Незалежної медіа-профспілки повідомив про заборону в’їзду в Україну секретареві Спілки журналістів Росії Ашотові Джазояну. Про це повідомляє сайт медіа-профспілки.

У відповіді СБУ повідомила про «систематичні порушення  українського законодавства з боку секретаря СЖР Ашота Джазояна в частині перетину кордону України під час візитів до окупованого Криму».

У травні минулого року Незалежна медіа-профспілка поширила публічну заяву щодо протиправних дій з боку секретаря СЖР Ашота Джазояна.

Тоді у відповідь Спілка журналістів Росії на своєму офіційному сайті оприлюднила власну заяву, в якій містилися публічні заклики, які можна потрактувати як посягання на територіальну цілісність та недоторканість України.

Зокрема, в документі за підписом Секретаріату Спілки журналістів Росії фактично було визнано законність окупації частини території України: «СЖР считает своим долгом напомнить зарубежным партнёрам о том, что в соответствии с законодательством Российской Федерации Крым является субъектом РФ… Наша позиция неизменна – для журналистики не существует границ».

«Наголошуємо, що рішення про заборону в’їзду на територію України представника СЖР не є порушенням прав і свобод громадянина і журналіста, а лише законним захистом норм українського законодавства і суспільства, на що неодноразово звертала увагу Незалежна медіа-профспілка у своїх Зверненнях до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, міжнародного співтовариства», - пише у своїй заяві НМПУ.

 

«Доступ до правди»