Ремонт доріг у вашій громаді: коли це станеться

26 Січня 2022 14:28

Українські дороги потребують ремонту. Останнім часом ремонтні роботи активно йдуть по всій країні – деякі вже завершені, інші тривають, треті й не розпочинались.

Дізнатися, коли нарешті поремонтують дороги у вашій громаді можна через запит. Найпростіший шлях – писати спершу запит в «Укравто». Запитувати про конкретну ділянку – коли планують розпочати ремонт, коли планують закінчити, яким буде цей ремонт (капітальний чи ямковий).

Наприклад, «Укравтодор» надав виданню MINTRANS у відповідь на запит інформацію про ремонт низки важливих доріг України. 

Станом на кінець 2021 року у Дніпропетровській області відновлено рух 28,1 км, а у Полтавській області – 76 км автомобільної дороги Н-31 «Дніпро – Решетилівка».

Щодо траси «Київ – Кишинів», то в «Укравтодорі» зауважили, що на кінець року у Вінницькій області підрядні організації завершили роботи з влаштування дорожнього покриття та завершували влаштування тротуарів, освітлення, бар'єрного огородження на автомобільних дорогах загального користування державного значення Р-08 «Немирів – Ямпіль», Т-02-02 «Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань», Т-02-04/Р-08/ – переправа. 

Крім того, Служба автомобільних доріг у Вінницькій області завершила процедуру закупівлі на «Будівництво прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць». Сторони вже підписали договір, тривають підготовчі роботи.

Щодо Житомирської об'їзної дороги, то, за даними «Укравтодору» наприкінці минулого року відбувалось коригування проєктної документації на реконструкцію автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 «Київ – Чоп» (на Будапешт через Львів, Мукачево і Ужгород) на ділянці км 129+600 – км 151+730.

Частина доріг зараз уже на балансі громад -і їхній ремонт залежатиме від планів місцевої влади. Можете написати запит туди паралельно із запитом до «Укравтодору», або ж дочекатись відповіді від «Укравтодору», де вам скажуть про «свої» дороги і вкажуть, які ділянки належать до компетенції місцевої влади.

Ну є третій шлях: розібратись, які дороги на місцевому балансі, які – в зоні уваги і відповідальності «Укравтодору» - і писати запит відповідно до компетенції кожної з інстанцій. Це шлях складніший для запитувача, але чесніший з точки зору турботи про час розпорядника.

В будь-якому випадку запитувати про те, коли дороги у вашому місті чи селі стануть незгірш за європейські – потрібно і важливо.

«Доступ до правди»