Ректор вибачився перед студенткою: «Моя реакція на звичайний інформаційний запит була невиправданою»

5 Листопада 2019 13:15

Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник вибачився перед студенткою, яку публічно сварив за подання інформаційного запиту до власного університету. Про це ідеться у зверненні ректора, опублікованому на його сторінці у Фейсбуку.

«Я визнаю, що моя реакція на звичайний інформаційний запит від студентки другого курсу була невиправданою і надмірно емоційною, а деякі мої висловлювання могли б отримати і дуже буквальне трактування, яке образило гідність присутніх на зустрічі студентів.

За це я приношу свої вибачення і дякую студентам за критичну позицію, яку обов’язково врахую в подальшому спілкуванні», – цитуємо текст документу.

Ректор також завважив, що це був перший випадок, коли він отримав інформаційний запит.

Як писав «Доступ до правди», раніше Ігор Пасічник, ректор  Острозької академії, висловив думку, що студентка-журналістка, яка подала інформаційний запит щодо витрат власного університету, вчинила неетично.

Журналістка острозького видання, яка навчається в Острозькій академії, поцікавилась інформацією про вартість встановлених на території академії скульптур. Після цього декан викликав дівчину до себе в кабінет, а ректор спеціально зібрав студентів, аби розкритикувати її вчинок.

На зустрічі він також пояснив, що його «до глибини душі образила така поведінка дівчини» і наголосив, що студентам Острозької академії не слід надсилати інформаційні запити до свого університету, бо це суперечить неписаним правилам етики.

«Якби це сталося в іншому виші, той, хто подав цей запит, вже би ластівочкою вилетів звідти, гарантую», – сказав Ігор  Пасічник і порадив «переводитися до іншого вишу усім, кому щось не подобається в Острозькій академії».

Важливим є зазначити, що на цій зустрічі Ігор Пасічник публічно розповів, скільки коштують скульптури, про які йшлося у запиті, та попросив запитувачку забрати в ректораті копії документів, якими вона цікавилася.

«Доступ до правди»