Приватбанк, Мінрегіон і ТОВ «Ітіс Хоум» не надають на запит записів з відеокамер під час подій на Майдані

20 Квітня 2017 13:04

Орган досудового розслідування Генеральної прокуратури констатував, що не вдалося отримати на інформаційні запити необхідні відомості з камер відеоспостереження під час подій на Майдані у чотирьох організацій, які попередньо їх не надали. Про це повідомляє видання «Главком».

ТОВ «Ітіс Хоум» листом відмовив у наданні відеозаписів та будь-яких документів, «ПриватБанк» відмовив у наданні відеозаписів, посилаючись на банківську таємницю, Мінрегіон проігнорував і не надав відповіді на запит, а Верховна Рада не надала запитувану інформацію в повному обсязі.

Слідство цікавив радіус дії відеозйомок з камер, розташованих на будівлях і стовпах вул. Володимирської, Великої Житомирської та Михайлівської площі що у Києві. Зокрема, адміністративна будівля ТОВ «Ітіс Хоум» (вул. Велика Житомирська, 9-Б), адмінбудівля обслуговування ВІП-клієнтів ПАТ «ПриватБанк» (вул. Володимирська, 18/2), адмінбудівля Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (вул. Велика Житомирська, 9), адмінбудівля Верховної Ради України (вул. Велика Житомирська, 11).

Ситуацію щодо відмови банку з посиланням на банківську таємницю прокоментувала юристка Центру демократії та верховенства права Христина Буртник: «Відеозаписи камер спостереження не можуть містити банківську таємницю. Відповідно до Закону «Про банки і банківську діяльність» банківською таємницею є інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку. Отже, будь-яка інша інформація, в тому числі, й та, що міститься на відеозаписах камер спостережень і не пов’язана з обслуговуванням клієнтів, не є таємною».

Як відомо, Департамент спеціальних розслідувань ГПУ розслідує обставини протидії акціям протестів, «тітушками», вчинення останніми в ніч 18-19 лютого 2014 року на перехресті вул. В. Житомирська та Володимирська злочинів стосовно протестувальників.

 

фото - Reuters

«Доступ до правди»