Прикордонна служба відмовилася надавати інформацію про відрядження голови Волинської облради

23 Травня 2017 13:24

Державна прикордонна служби України у відповідь на запит Луцької журналістки Аріни Крапки (Ірини Мусій) не надала інформацію про робочі поїздки за кордон голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Про це журналістка написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

Журналістка запитувала, скільки разів і куди здійснював свої поїздки голова Волинської обласної ради Ігор Палиця з 2012 по 2017 рік.

У Держприкордонслужбі зазначили, що у них немає правових підстав для надання запитуваної інформації. Також вказали, що це інформація з обмеженим доступом та стосується приватного життя особи, захист її від неналежного поширення забезпечується Конституцією України. А відповідно до ЗУ «Про інформацію», «Про захист персональних даних» може поширюватися лише за згодою особи, або в інших передбачених законом випадках.

Журналістка повідомила, що просила інформацію, зважаючи на відомості, ніби Ігор Палиця має майно за кордоном, про яке не вказав у декларації.

«Мене не цікавить, куди Ігор Палиця їздить для вирішення особистих питань. Мене цікавить, які поїздки і на який проміжок часу він здійснював, як посадова особа. І не як посадова особа, але в робочий час», - зауважила Аріна Крапка.

Максим Ратушний, медіа-юрист Інституту масової інформації зазначає, що з приводу робочих відряджень/подорожей/перетинів кордону з метою здійснення публічних функцій можна запитувати, як безпосередньо у самого Ігоря Палиці, так і в Державної прикордонної служби. Але дані по приватних поїздках Державна прикордонна служба не в праві надавати, навіть щодо публічних осіб, оскільки такі поїздки не здійснювалися в рамках здійснення публічної діяльності.

Фото: tsn.ua

 

«Доступ до правди»