Представником Уповноваженого з доступу став Віктор Барвіцький

24 Квітня 2018 10:58

 

Представником Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України став Віктор Барвіцький. Про це повідомляє сайт Омбудсмана.

Згідно з офіційними біографічними даними, Барвіцький Віктор Юрійович народився 1 травня 1981 року в місті Києві.

У 2003 році закінчив Академію муніципального управління, здобувши вищу юридичну освіту.

Трудову діяльність розпочав у 2003 році на посаді консультанта з питань опрацювання та супроводження законодавчих актів у Фонді сприяння місцевому самоврядуванню України.

З жовтня 2006 по червень 2017 року працював у Конституційному Суді України на посаді помічника судді, а згодом – наукового консультанта судді.

З червня 2017 року займав посаду помічника Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а з серпня 2017 по березень 2018 року – посаду головного спеціаліста Юридичного управління центрального апарату Національного агентства.

Згідно з даними сайту «Наші гроші», Віктор Барвіцький є зятем судді Касаційного цивільного суду Верховного суду України Віктора Кузнєцова.

Раніше Омбудсман Людмила Денісова заявляла про намір об’єднати захист персональних даних, права на інформацію та права на звернення в один напрям. Проте поки цього не відбулося.

До березня 2018 року представницею Уповноваженого з прав людини, начальницею управління з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації була Ірина Кушнір, яка звільнилася разом з усією командою екс-Омбудсмана Валерії Лутковської.

«Доступ до правди»