Працівники виконавчої служби отримали за півроку понад 23 мільйони гривень премії. Відповідь на запит

28 Серпня 2017 11:53

За шість місяців 2017 року вісім чиновників Міністерства юстиції України отримали винагород на більш ніж 23 мільйони гривень. Про це йдеться у відповіді Мін'юсту на запит «Слова і діла» щодо високої зарплати одного з працівників відомства.

«Стосовно повідомлення про суттєві зміни в майновому стані зазначаємо, що інформація, подана заступником директора департаменту – начальником відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін'юста Іриною Ярушевською, відповідає дійсності», – зазначили в міністерстві.

Як стало відомо, Ярушевська за червень отримала зарплату разом з винагородою в розмірі 1,815 млн грн.

Окрім неї, ще семеро співробітників отримали грошові виплати, що перевищували 1 млн грн. Найбільше з цього списку отримав головний держвиконавець відділу примусового виконання рішень департаменту держвиконавчої служби Мін'юсту Іван Нещадим – 8 млн 862 тис. 19 грн (~341 тис. доларів).

Ці винагороди було виплачено згідно з ухваленими змінами в рамках реформи правосуддя: 2% від стягненої суми або вартості майна боржника держвиконавцю, а 0,5% – керівнику органу державної виконавчої служби та його заступникам.

«Доступ до правди»