Поліція Львова відкрила два провадження через замінування готелю та побиття під час проведення ЛГБТ-фестивалю

31 Березня 2016 13:20

За даними ГУНП,  поліцією за подіями 19 березня у Львові відкрито два кримінальних провадження. Про це йдеться у відповіді на запит користувача «Доступу до правди».

Зокрема, слідчий відділ Галицького відділу поліції ГУНП у Львівській області відкрив кримінальне провадження за фактом вчинення 19 березня  хуліганських дій відносно Кізло О.Ю. та нанесення тілесних ушкоджень останньому  до Єдиного реєстру досудових розслідувань(ЄДРД)  внесено відомості  за ч.2 ст.296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України.

Крім того,  за фактом замінування готелю «Дністер»  за адресою Яна Матейка, 6 у Львові  до ЄДРД внесені відомості за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України.

Нагадаємо, у Львові 19 березня  учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували і замінували у готелі «Дністер».   Під час евакуації з готелю на учасників фестивалю був скоєний напад.         

 

Перед цим Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки через подання заявок від різних організацій.