«Платформа прав людини» провела навчання для громадянських журналістів у Львові

31 Жовтня 2021 18:55

Дводенний тренінг для громадянських журналістів завершився у Львові. Це був третій тренінг з серії навчальних заходів, покликаних посилити вміння та навички громадянських журналістів.

Спікерами стали відомі українські юристи та журналісти, зокрема, медіаюрист ГО «Платформа прав людини», адвокат Олександр Бурмагін, журналістка та редакторка сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа, медіа-тренерка, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа і комунікації», членкиня Комісії з журналістської етики Діана Дуцик.

«Ми живемо зараз в час, коли медіа та комунікації щоденно і щохвилини впливають на наше життя і на наші рішення, навіть побутові. Проте інформаційне поле дуже засмічене, фактично панує інформаційне безладдя. Тому, працюючи за стандартами та з дотриманням етики, ми розширюємо поле об'єктивної та правдивої інформації, чим допомагаємо приймати людям різні рішення, в тому числі й життєво необхідні, наприклад, такі як вакцинуватися чи ні», – пояснює важливість розуміння та дотримання журналістських стандартів громадянськими журналістами тренерка Діана Дуцик.

Крім цього, під час дводенного тренінгу учасники отримали знання про те, як добувати публічну інформацію і відстоювати право на неї, що таке сторітелінг і як грамотно писати тексти, а також те, які законні підстави для фото й відеозйомки у публічному просторі.

«Тренінг був дуже корисним, інформаційно насиченим та практичним. Корисним, оскільки тема актуальна для громадських активістів, бо вони не завжди добре обізнані в діяльності журналістів, перебуваючи часто в ролі тих, в кого беруть інтерв’ю. Інформаційно насиченим, бо було декілька тем, які є важливими для успішної діяльності в цій сфері. І практичним, бо тренерами стали досвідчені практики в різних аспектах журналістики, які розповідали про свій досвід», – каже Ігор Процик, учасник тренінгу.

На черзі – аналогічні навчальні заходи у Харкові та Києві. Слідкуйте за анонсами!

Навчально-тренінгова програма втілюється в рамках проєкту «Посилення громадянської журналістики в Україні», що став можливим за підтримки Фонду демократії ООН.

Made possible through support from the UN Democracy Fund.

«Доступ до правди»