Після скарги активістів до Омбудсмана міськрада Лимана опублікувала свої рішення

28 Березня 2017 15:20

Активісту руху «Сильні громади» звернулися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з приводу не оприлюднення міською радою міста Лиман публічної інформації. Отримавши повідомлення про відкриття адміністративного провадження, міська рада одразу виклала всю інформацію на своєму сайті. Про це повідомляють «Сильні громади» на сторінці руху в мережі Фейсбук.

Активісти звернулися до Уповноваженого після того, як Лиманська міська рада не розмістила на офіційному сайті жодної інформації щодо проведення позачергової сесії.

«Жодних повідомлень із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради на сайті міської ради ні за день, ні за 10 днів не було опубліковано. Тільки з опублікованих протоколу 17 сесії та прийнятих рішень громада дізналася про питання, котрі були винесені на пленарне засідання. Разом з тим, депутатами були розглянуті важливі для громади рішення, що потребували завчасного ознайомлення з ними мешканців: збільшення суми допорогових закупівель у системі «Prozorro» з 10 тис до 50 тис грн.», - йдеться у повідомленні від Сильних Громад.

Уповноважений розглянув скаргу та відкрив провадження, викликавши секретаря міськради до головного офісу.

«Внаслідок резонансу місцеве самоврядування змушене було усувати порушення, а також іти на мирову. Уже перебуваючи в кабінеті Омбудсмана, секретар Лиманської міськради просила координатора руху написати лист про те, що претензії знято, й обіцяла надалі не припускати подібних порушень», - коментують ситуацію активісти.

фото - www.donbass-info.com

«Доступ до правди»