Після обшуку у військового прокурора сил АТО Кулика проведено службові наради. Правопорушень у роботі інших працівників не знайшли

13 Липня 2016 11:56

Головна військова прокуратури 2 і 5 липня провела службові наради з питань організації дій військової прокуратури сил АТО у досудовому розслідуванні кримінальних правопорушень, пов’язаних з ухиленням від військової служби та корупцією. Про це стало відомо з відповіді Генеральної прокуратури України на запит користувача «Доступу до правди».

Для участі в цих нарадах були запрошені керівники військової прокуратури сил АТО та підпорядковані військові прокурори гарнізонів.

Утім, як ідеться у відповіді на запит, будь-якого правопорушення в діях зазначених службових осіб у зв’язку з їх прибуттям до Києва не вбачається. Також відсутні підстави для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, що 29 червня Національне антикорупційне бюро України провело обшук у квартирі військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Після завершення слідчих дій детективи НАБУ повідомили Кулика про підозру в незаконному збагаченні.

Пізніше, 1 липня, детективи НАБУ вручили Кулику матеріали про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади.

Солом’янський районний суд 4 липня відсторонив Кулика від посади на 2 місяці.

Читати відповідь та запит повністю

 

«Доступ до правди»

Фото - gp.gov.ua