Опубліковане на «Доступі до правди» розслідування про будинок Новікова на Подолі потрапило до фіналу конкурсу «Честь професії»

19 Квітня 2016 12:21

Публікація «Будинок Новікова на Подолі: справа про умисне вбивство» Віри Балдинюк потрапило до п’яти найкращих розслідувань у конкурсі «Честь професії».

У розслідуванні «Будинок Новікова на Подолі: справа про умисне вбивство»  йдеться про історію та власників будинку за адресою вулиця Верхній Вал, 28/12.

«Журналістське розслідування стало для мене інструментом, завдяки якому я спробувала вплинути на реальність. Тема закинутого будинку Новікова виникла як продовження мого зацікавлення публічним простором і його трансформацією у пострадянських суспільствах. Публічний простір - це дзеркало, в якому видно всі небезпечні симптоми суспільства, зокрема – наше ставлення до спільної й індивідуальної відповідальності перед містом та історією», -  прокоментувала своє досягнення у конкурсі Віра Балдинюк для «Доступу до правди»

У номінацію «Найкраще журналістське розслідування» на конкурсі «Честь професії» було подано 91 роботу.

Критеріями номінації були:
- значущість порушеного питання/проблеми;
- зміна ставлення людей до теми/результативність;
- глибина доказової бази/аргументованість;
- виявлення нових фактів;
- виявлення причин, мотивів, зацікавленості.

До фіналу також вийшли роботи Аліни Стрижак і Дениса Бігуса «Життя міліцейської еліти», Любові Величко із роботою «Ukraine Toxic Chemical Clean-up Under Investigation»,  Марії Жук з роботою  «ЦРУ. Як корупціонери використовують лісові пожежі для збагачення», Аліси Юрченко з роботою «Феєрична оборудка НБУ та Мінфіну із банком Пшонки».

 

«Доступ до правди»

Фото Костянтина Стрільця