Омбудсман відкрив провадження щодо селищної ради на Кіровоградщині

20 Червня 2017 13:30

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відкрив провадження щодо Новгородківської селищної ради Кіровоградської області за ненадання відповіді на запит. Про це повідомляє місцевий сайт «Гречка» з посиланням на правозахисника Павла Дейнеку.

6 квітня 2017 року представник організації ВО «Свобода» подав запит щодо надання інформації стосовно розміру виплат, які були виплачені селищному голові та заступнику селищного голови протягом 2016 року.

Зазначений запит рада отримала 11 квітня 2017 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. Однак розпорядник відповіді не надав, після чого запитувач звернувся зі скаргою до Омбудсмана.

Запитувач отримав відповідь від представника Омбудсмана, де зазначено, що він вимагає від селищного голови Олександра Сириці дані особи, яка була відповідальна за надання відповіді на запит для складення протоколу про адміністративне правопорушення. Ця особа також має прибути до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини 30 червня 2017 року для відбору пояснень.

 

«Доступ до правди»