Омбудсман відкрив провадження про Гатненської сільради за ненадання висновків депутатської комісії

23 Червня 2017 11:00

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відкрив провадження проти Гатненської сільської ради за ненадання інформації у відповідь на інформаційний запит. Про це повідомляє журналіст Сергій Чагаров, який надсилав запит через сайт «Доступ до правди».

Запитувач просив надати інформацію про проект рішення Гатненської сільської ради про затвердження переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади Гатного, які підлягають приватизації у 2017 році шляхом продажу на аукціоні.

Крім того, запитувач також просив висновок постійної депутатської комісії Гатненської сільської ради, яка займалась питанням затвердження вищезазначеного переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади Гатного.

Сільська рада Гатного у відповіді надіслала лише проект рішення сільради та перелік об’єктів, що підлягають приватизації. Натомість висновок постійної депутатської комісії сільрада не надала. Причина – запитуваної інформації немає в електронному вигляді.

Сергій Чагаров звернувся зі скаргою до Омбудсмана, який відкрив провадження і зобов’язав Гатненську сільраду надати інформацію запитувачу в повному обсязі до 10 липня 2017  року.

Представник Омбудсмана посилається на ч.1 ст.1 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» - публічна інформація – це відображена і задокументована будь-якими засобами та на будь яких носіях інформація.

«Факт наявності у розпорядника запитуваної інформації на будь-якому носії свідчить про те, що ця інформація вже є попередньо створеною або ж отриманою. Отже, перенесення інформації на інший носій не вважатиметься створенням нової інформації», - зазначено у відповіді на скаргу Чагарова.

 

Нагадаємо, Гатненська сільська рада вже не вперше відмовляється сканувати документи у відповідь на запит. Так, у лютому 2017 року сільрада не надала документи про фінансування Громадського Формування з охорони порядку села Гатне «Оберіг»

 

 

«Доступ до правди»