Омбудсман розбирається, чому в Броварах вимагають оплати за суспільно важливу інформацію

16 Січня 2018 11:59

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини попросив міського голову міста Бровари Ігора Сапожка, що на Київщині, дати пояснення, чому його підлеглі з міського відділу освіти не вважають публічну інформацію про технічний стан дитячого садка такою, що становить суспільний інтерес. Про це пише сайт «Ні корупції!».

У тексті листа Уповноважений вимагає від міського голови Броварів Ігора Сапожка забезпечити надання пояснень щодо того, чому інформацію про технічний стан дитячого садка не надано безкоштовно, а також повідомити, чи були предметом суспільної дискусії питання стану приміщення дитячого садка «Золотий ключик».

 

Нагадаємо, як уже писав «Ні корупції!», запитувачці було повідомлено, що відповідь на її запит щодо стану приміщення дитячого садка «Золотий ключик» містить 67 сторінок. Десять сторінок надано безкоштовно, а інші 57, згідно з відповіддю міськвно, буде надано після оплати за копіювання і друк документів.

У скарзі Омбудсману запитувачка зазначила, що запитувана нею інформацію має суспільний інтерес, а отже, надається безкоштовно.

 

«Доступ до правди»