Омбудсман передав до суду справу за ненадання інформації щодо Українського державного хіміко-технологічного університету

29 Червня 2017 11:05

За результатами перевірки, Омбудсман склав протокол щодо проректора Українського державного хіміко-технологічного університету про адміністративне правопорушення передбачене ч.2 ст.212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення неправомірна відмова в ненаданні інформації та направив справу для прийняття рішення по суті до Жовтневого районного суду міста Дніпра.

Раніше Уповноважений Верховної ради України з прав людини відкрив провадження проти Українського державного хіміко-технологічного університету за ненадання інформації на запит. Про це повідомляє організація «Студентський контроль діє».

Запитувач просив надати протокол засідання комітету у справах сім'ї та молоді університету від 1 листопада 2016 року та фінансовий звіт цього комітету за 2015-2016 навчальні роки.

Отримавши відмову, запитувач звернувся зі скаргою до Омбудсмана.

У відповіді помічник проректора з педагогічної роботи та комплектного розвитку Турчанінов на трьох сторінках відмовив запитувачу в інформації.

«Направлені вами запити не стосуються інформації про виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень. Крім того, запити містять витребування конфіденційної та службової інформації», - було зазначено у тій відповіді від університету, яка стала підставою для провадження і судової справи.

 

 «Доступ до правди»