Олександр Бригинець і Сергій Клюєв не подали декларації вчасно

12 Квітня 2016 11:23

Два народних депутати з невідомих причин не подали декларації про доходи за 2015 рік станом на 1 квітня. Про це стало відомо з відповіді на запит «Доступу до правди».

Згідно з відповіді на запит, Олександр Бригинець та Сергій Клюєв з невідомих підстав не подали декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік.

Олександр Бригинець набув депутатських повноважень 29 березня 2016 року, він є членом депутатської фракції Блок Петра Порошенка (БПП).

Нагадаємо, що на з’їзді БПП було припинено депутатські повноваження Єгора Фірсова та Миколи Томенка. Відтак, 28 березня ЦВК визнала обраними депутатами наступних за списком: Олександра Бригинця (№75) і Дмитра Белоцерківця (№76).

Щодо Сергія Клюєва, то 3 червня 2015 року Верховна Рада позбавила його депутатської недоторканності, а  у січня 2016 року ВР дала дозвіл на притягнення до відповідальності та арешт депутата.  

На сайті Верховної Ради декларації 2015 року Олександра Бригінця та Сергія Клюєва на цей момент відсутні.

Також, декларацію з поважних причин не подала нардеп Надія Савченко. Нагадаємо, що Надія Савченко перебуває у російській в’язниці з 17 червня 2014 роки, коли її взяли в полон. Донецький райсуд Ростовської області 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років ув’язнення в колонії. Вирок набув чинності 5 квітня.

Читати запит та відповідь повністю