Окупованими з початку великої війни залишаються понад 2,8 тисячі населених пунктів

27 Вересня 2023 00:00

Наразі в окупації перебувають 2804 населені пункти у 144 територіальних громадах України, які росіяни захопили після початку повномасштабної війни.

Про це йдеться у відповіді Мінреінтеграції на запит Школи політичної аналітики Національного університету «Києво-Могилянська академія», повідомляє «Hromadske».

Водночас від початку великої війни українські воїни звільнили 687 населених пунктів у 87 територіальних громадах.

А даних щодо кількості українців, які перебувають на окупованих територіях, у міністерстві немає. 

Водночас ще до 24 лютого 2022 року під тимчасовою окупацією перебувало приблизно 43 300 км², або 7% української території: Крим, Севастополь і частини Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, командувач «Таврії» Олександр Тарнавський заявив 23 вересня, що зима не уповільнить рух українських військових у контрнаступі, а найбільший прорив — ще попереду. Він вважає, що для успіху в контрнаступі Сили оборони на півдні мають дійти принаймні до міста Токмак Запорізької області.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі 19 вересня заявив, що контрнаступ Сил оборони України триває довше, ніж передбачалося, однак українські військові мають щоденний стійкий прогрес. А погода, придатна для бойових дій, ще зберігатиметься певний час.

Ще у травні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не вважати цей контрнаступ українських військ останнім, бо, можливо, доведеться готуватися до наступного.

 

«Доступ до правди»