Офіс Президента не знає, хто оплатить його опитування в день виборів

26 Жовтня 2020 10:47

Управління доступу до публічної інформації Департаменту з питань звернень громадян Офісу Президента України не змогло повідомити, які фізичні або юридичні особи профінансують проведення загальнонаціонального суспільного опитування в день виборів місцевих органів влади, який раніше анонсував Президент України Володимир Зеленський.

Про це йдеться у відповіді ОПУ на інформаційний запит Українських Новин.

«На Ваші запити ... про надання інформації стосовно проведення загальнонаціонального опитування 25 жовтня 2020 року повідомляємо, що на підставі ч. 4 ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Офісом Президента України прийнято рішення про подовження строку розгляду Ваших запитів до 20 робочих днів з дати надходження», - вказано у відповіді.

Нагадаємо, що ч. 4 ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» зазначає «У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження».

Раніше Центральна виборча комісія (ЦВК) України повідомила, що не володіє інформацією про джерела фінансування загальнонаціонального опитування в день місцевих виборів 25 жовтня.

За підрахунками громадянської мережі «Опора», оплата праці волонтерів, які будуть опитувати громадян по 5 питань, що анонсовані Президентом, біля виборчих дільниць в день виборів, обійдеться в 103 млн гривень.

 «Доступ до правди»