Офіс Омбудсмана виписав адмінпротокол голові Красноармійської міськради: місцеві депутати не подали декларації

17 Травня 2016 16:05

Секретаріат Уповноваженого з прав людини виписав адмінпротокол меру Красноармійська (Покровського) Руслану Требушкіну. Про це повідомляють «Сильні громади Донеччини».

Згідно з хронологією подій, «Сильні громади Донеччини» і активісти руху «Чесно» у рамках кампанії «Стеж за грошима» подали запит на публічну інформацію до Покровської (Красноармійської) міської ради, міську виборчу комісії та керівникам партій щодо надання копій декларацій депутатів.

Утім, Красноармійська міськрада не надала декларації, мотивуючи тим, що не має підстав для надання.

 

Як відомо, згідно з ЗУ «Про статус депутатів міськрад», депутати зобов’язані щороку до 1 квітня подавати декларації за місцем роботи, крім самозайнятих осіб, безробітних або пенсіонерів, які подають зазначені декларації до апаратів відповідних місцевих рад або їх виконавчих комітетів.

Отримавши відмову, активісти «Сильних громад» направили скаргу до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. За результатами аналізу скарги Секретаріат відкрив провадження.

Окрім того, голові Красноармійської міськради Требушкіну надано роз’яснення Уповноваженого.  

 

Секретаріат висловив вимогу надати відповідь на запит, надати пояснення щодо підстав ненадання запитуваної інформації,  надати дані для складання адмінпротоколу, а також прибути 27 травня в офіс Секретаріату Уповноваженого ВРУ  з прав людини.

Згідно зі ст.188(40) Кодексу невиконання законних вимог Уповноваженого ВРУ з прав людини або представників тягне за собою адмінвідповідальність посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Міськрада мала виконати вимоги до 16 травня.

Поки лише 21 особа направила інформацію про свої доходи. Ще 15 депутатів мають надати свої декларації. 

Минулого року активісти «Сильних громад Донеччини» також зверталися з запитом щодо надання декларацій, проте відповідь не отримали.

 

«Доступ до правди»