Обраний мером Дніпропетровська Борис Філатов – досі народний депутат

18 Лютого 2016 14:52

Голова Верховної Ради не підписав Постанову ВР про дострокове припинення повноважень народного депутата Бориса Філатова через подання нардепа Папієва М.М. Станом на 17 лютого трудова книжка із записом про припинення депутатських повноважень йому не видавалася. Таку відповідь на запит отримав користувач «Доступу до правди» від апарату Верховної Ради.

Громадянин цікавився, чи є Філатов Б.А. досі народним депутатом України, адже ЦВК та ЗМІ заявили, що постанова про дострокове припинення його повноважень до  Центральної виборчої комісії не надходила та в газеті "Голос України" не публікувалася.

В апараті Верховної Ради відповіли, що Борис Філатов з 27 листопада 2014 року є народним депутатом України. Заяву про складання повноважень він зареєстрував у відділі службової кореспонденції 19 листопада 2015 року. 25 листопада цю заяву розглянув Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи і прийняв рішення винести проект Постанови на розгляд Верховної Ради.

24 грудня 2015 року на пленарному засіданні ВР постанову було прийнято, однак її не підписав Голова ВР у зв’язку з поданням нардепом Папієвим М.М. проекту Постанови про скасування рішення щодо дострокового припинення повноважень Філатова Б. А. (реєстр. № 3522-П).

 3 лютого на засіданні Комітету ВР з питань регламенту було ухвалено висновок на проект Постанови і направлено до Верховної Ради України.

«Народному депутату Україну Філатову Б.А. трудова книжка із записом про припинення депутатських повноважень не видавалася», - зазначено у відповіді апарату Верховної Ради.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»