Нідерланди засекретили решту документів по справі малайзійського Boeing (доповнено)

26 Жовтня 2017 17:39

Нідерланди дозволили далі не розсекречувати документи щодо катастрофи літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу МН-17 у липні 2014 року в Донецькій області. Про це повідомляють «Українські новини», засновуючись на тексті рішення ради.

«Право уряду на таємність своєї діяльності, єдність державної політики й чутливість питання переважають важливість розкриття інформації», - ідеться у рішенні Державної ради Нідерландів.

Держрада частково скасувала рішення нижчого суду, який вимагав публікації відомостей щодо розслідування катастрофи MH-17.

Як пише «Європейська правда» з посиланням на RTL Nieuws, згідно з рішенням Державної ради Нідерландів, міністерство має дотримуватися режиму конфіденційності .

Мова йде про 255 документів, деякі з них вже були оприлюднені раніше, але згодом публікацію решти документів зупинили. У лютому суд постановив, що міністерство повинне зробити звіти публічними. Це рішення стало відповіддю на скарги голландських ЗМІ, зокрема, газети Volkskrant і телеканалів RTL і NOS, на складнощі з отриманням інформації про розслідування катастрофи.

Міністерство оскаржило рішення, зазначаючи, що оприлюднення документів може зашкодити конфіденційним консультаціям міністрів та відносинам з іншими країнами, а також перешкоджатиме вільному обміну думок між співробітниками. Державна рада погодилася з цією позицією.

 

Як відомо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), упав у Донецькій області 17 липня 2014 року, загинули 298 осіб.

 

«Доступ до правди»