Навчальний семінар з доступу допоміг «Вінницяоблводоканалу» уникнути судової справи

20 Березня 2018 10:12

Після навчального семінару, який провів у Вінниці Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини разом з ГО «Центр демократії та верховенства права», КП «Вінницяоблводоканал» надав інформацію на запит, яку раніше відмовлявся надавати.

«Цілий день інтенсивного навчання приніс неочікувані результати – на мою електронну адресу було надіслано всю запитувану інформацію», - прокоментувала запитувачка Юлія Грига, ГО «Філософія серця».

Головним аргументом для розпорядника інформації стало тлумачення Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду, де зазначено, що так як комунальне підприємство засноване не майні територіальної громади, воно є розпорядником публічної інформації і має надавати її на запити.

Раніше КП «Вінницяводоканал» відмовив запитувачці у відповіді на запит, де вона просила надати копії договорів на закупівлю м’яса та м’ясопродуктів, звіти про які було опубліковано з системі Prozorro.

«КП “Вінницяоблводоканал” відмовляє в задоволенні запиту на отримання публічної інформації, оскільки не є розпорядником запитуваної інформації в розумінні цілей Закону України “Про доступ до публічної інформації”», - йшлося у відповіді.

Також Коаліція за зниження фінансових бар’єрів прийняла рішення підтримати в суді позов Юлії Григи до КП «Вінницяводоканал» - надати справі правову підтримку та сплатити судовий збір. На момент отримання інформації позов перебував на етапі підготовки.

«Доступ до правди»