Нацполіція має 300 електронних браслетів

21 Липня 2021 08:00

У розпорядженні Національної поліції  знаходиться 300 електронних браслетів, які використовуються як засоби контролю за дотриманням умов домашнього арешту. Про це начальник департаменту інформаційно-аналітичної підтримки Олександр Клінг повідомив у відповідь на запит.

Користувач Олег Новіков скористався можливостями платформи «Доступ до правди», аби запитати Національну поліцію про кількість електронних браслетів, їхню справність, також те, скільки з них зараз задіяні як засіб контролю підозрюваних у кримінальних провадженнях.

У відповідь на запит у Національній поліції повідомили: загалом таких пристроїв – 300, справних – 278, а ще 22 наразі в процесі діагностики та відновлення. Станом на кінець червня 211 з них були задіяні як засоби електронного моніторингу.

Нагадаємо, у березні активісту Роману Ратушному було висловлено підозру за начебто хуліганство під час акції на Банковій. Запобіжним заходом обрали домашній арешт, однак електронний браслет для активіста підібрали лише з третьої спроби. Перший був розряджений, другий – поламаний.

 

«Доступ до правди»