Насіров надав податкові розстрочки партнеру Порошенка на 8,4 млн гривень

17 Жовтня 2018 14:50

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров гр надав розстрочку грошових зобов’язань Автоскладальному заводу №1 компанії «Богдан Моторс» на загальну суму 8,4 млн гривень.

Про це йдеться в офіційні відповіді Державної фіскальної служби на запит Гліба Канєвського, голови експертної організації StateWatch. Документ опублікувала «Економічна правда».

Підставою для надання розстрочення податку на суму 3,3 млн гривень у кінці 2016 року стало звернення Автоскладального заводу №1, підкріплене висновком Головного управління ДФС у Волинській області про доцільність надання такого розстрочення.

На початку 2017 року розстрочення податків на суму 5,1 млн гривень надали через висновок про доцільність надання такого розстрочення вже від Львівського управління Офісу великих платників податків ДФС під заставу майна заводу на суму 5,2 млн гривень.

У податковій запевнили, що розстрочені суми платником сплачені у повному обсязі разом з нарахованими процентами за користування розстроченням.

Автоскладальний завод №1 компанії «Богдан Моторс» відомий тим, що виграє державні тендери на постачання автобусів та тролейбусів у різні міста України.

Компанія належить Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони, а також давньому бізнес-партнеру президента Петра Порошенка.

Розстрочки часів Романа Насірова вперше привернули увагу під час перебігу кримінальної «газової» справи народного депутата Олександра Онищенка. Сам екс-голова ДФС Насіров звинувачується у наданні розстрочення зі сплати рентної плати компаніям Онищенка з порушенням вимог закону.

Нагадаємо, у кінці 2016 року Насіров власноруч підписав розстрочку Автоскладальному заводу №1 компанії «Богдан Моторс».

«Доступ до правди»