«Наші гроші. Львів» виграли суд в СБУ у справі паперових декларацій

23 Травня 2017 10:47

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов журналістки сайту «Наші гроші. Львів» Юлії Костюк до Служби безпеки України у справі про відмову в наданні декларацій про доходи керівництва обласного управління СБУ. Про це повідомляє сайт «Наші гроші».

«Доступ до правди» писав про те, що журналісти «Наших грошей» просили надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 роки начальника УСБУ в Івано-Франківській області Дідуха Петра Олексійовича, а також його заступників.

У свій відповіді СБУ відмовило у наданні інформації. Розпорядник посилається на ч.2 ст.32 Конституції України, ч.2 ст.11 ЗУ «Про інформацію» та  ч.2. ст.7 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» (не допускається поширення інформації про особу без її згоди).

«Відповідно до п.4 ст.8 ЗУ «Про державну таємницю» інформація у сфері державної безпеки та охорони правопорядку, зокрема, про особовий склад органів , що здійснюють оперативно-розшукову діяльність або розвідувальну чи контррозвідувальну діяльність , відносяться до державної таємниці», - йшлося у відповіді від СБУ.

 

 

«Доступ до правди»