«Наші гроші. Львів» розіслали понад 20 запитів щодо фінзвітів комунальних підприємств Львівщини

19 Січня 2018 11:12

«Наші гроші. Львів» розіслали понад 20 запитів до комунальних підприємств Львівщини, у рамках дослідження, як КП розпоряджаються грошима і майном.  

У запитах журналісти просили надати фінансові звіти за 2016 рік, і це притому, що такі звіти мають публікуватися на сайтах або самих підприємств, або їх засновників – міських рад.

«Виявилось, що в містах по області КП не публікують звітів ні в себе на сайті, ні на сайті засновника, відтак довелося направляти до КП інформаційні запити», - пояснила «Доступу» Олександра Губицька, журналістка «НГ. Львів» (на фото).  

Вона також зазначила, що на відміну від області, у Львові ситуація протилежна – в КП, заснованих ЛМР, усі звіти опубліковано.

Журналістка також зазначила тенденцію, що після того, як КП надали фінзвіти на інформаційні запити «НГ. Львів», вони також вивісили їх на сайтах.

«Наприклад, на сайтах КП "Городоцьке водопровідно-каналізаційне господарство" та КП "Стрийський міський комбінат комунальних підприємств" звітів не було. Вони нам вислали їх на запит, а тепер переглядаючи їхні сайти, ми завважили, що вони їх опублікували», - розповіла Олександр Губицька.

 

«Доступ до правди»