На запит щодо обмеження руху по Андріївському узвозі Патрульна поліція відповіла відпискою

7 Червня 2016 12:07

Запит користувача «Доступу до правди» щодо того, якими документами регламентовано рух по Андріївському узвозу в Києві, залишився без відповіді по суті: Міністерство внутрішніх справ переслало його на Національну поліцію, Нацполіція наголосила, що не є розпорядником даної інформації та переслала його до Департаменту патрульної поліції, а Патрульна поліція розглянула лише скаргу користувача, проте так і не надала документів, які регламентують заборону чи дозвіл руху по Андріївському. 

Андріївський узвіз – історична вулиця Києва, що офіційно є пішохідною. Це позначено відповідним дорожним знаком, проте водії його ігнорують.

Крім інформаційного запиту, користувач сервісу «Доступ до правди» надіслав у органи правопорядку звернення, яке можна кваліфікувати як скаргу – фото автомобілів, що проїхали під знак «В`їзд заборонено». 

 

«На підставі положень КУпАП доказами можуть бути тільки фактичні дані, які підтверджуються показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- та відеозйомки, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм, стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, тобто сертифіковані належним чином…», - йдеться у відповіді Патрульної поліції.

На підставі цих аргументів, у Департаменті патрульної поліції вважають, що немає причин для притягнення до адміністративної відповідальності, оскільки фото і відео, надіслані користувачем, не є «належним та допустимим доказом».

Про те, що за викладеними фактами розпочато перевірку, у відповіді не повідомляється: ДПП лише подякував громадянину за небайджість і попросив викликати 102.

Читати запит і відповідь повністю

«Доступ до правди»

 

Фото з Фб-сторінки Оксани Тукалевської