На святкування Нового року та Різдва з бюджету Києва витратять понад 2 млн грн

25 Грудня 2015 13:39

У 2015 році з бюджету міста Києва планується виділити на проведення загальноміських новорічних та різдвяних заходів 2 239 070 грн. Таку суму назвав департамент культури КМДА у відповідь на запит журналіста «Доступу до правди».

В основному ці кошти (понад 1 млн грн) підуть на придбання подарунків, проведення новорічних вистав для дітей з функціональними обмеженнями, дітей з сімей переселенців із АР Криму та зони АТО, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - зазначили в КМДА.

Загалом у муніципальних театрах планують поставити майже 240 вистав, для дітей пільгових категорій вхід безкоштовний. Також в інших муніципальних закладах культури заплановано понад 80 заходів. Всього в районах пройдуть понад 290 мистецьких та культурно-освітніх заходів. Концертні програми, які відбуватимуться на відкритих майданчиках, зможуть безкоштовно відвідати всі бажаючі.

Як уже повідомляв «Доступ», на святкові подарунки для дітей-сиріт та вихованців шкіл-інтернатів у бюджеті Києва передбачили 196 230 грн. Оскільки в КМДА не деталізували витрати суми у понад 2,2 млн грн, наш журналіст направив повторний запит з проханням вказати, на які саме заходи та в якому розмірі плануються ці витрати.

Читати запит та відповідь повністю

Нагадаємо, головну новорічну ялинку країни цього року встановили за кошт громадської організації «Столичні ініціативи».

«Доступ до правди»