На святкування Дня Києва було виділено 1,5 мільйони гривень

2 Червня 2016 12:40

На заходи до Дня столиці були передбачені кошти в сумі 1 519,35 тис грн. Про це стало відомо з відповіді Департаменту культури на запит «Доступу до правди».

Кошти були виділені згідно з затвердженою КМДА програмою «Про проведення загальноміських заходів з нагоди відзначення Дня столиці та Дня Києва».

Відтак, на витрати по галузі «культура і мистецтво» запланували 426,7 тис грн, з яких 175 тис грн пішло на виплату грошових винагород лауреатам мистецької премії «Київ» у 7 номінаціях.

Згідно з офіційним веб-сайтом КМДА,  розмір однієї премії складає 25 тис грн.

Список лауреатів премії «Київ» 2016 року

У рамках «Дня міста» був проведений фестиваль «День Києва. Свято на пагорбах». За результатами мистецького конкурсу з визначення кращого культурно-мистецького проекту переможцем було обрано  «Країна-Мрій». Сам фестиваль відбувся 28-29 травня під слоганом «Свято вільних людей» на 5 локаціях, у ньому взяло участь 40 колективів і виконавців.

Разом з тим переможцем мистецького конкурсу з відзначенням свята на лівому березі стало ГО «За рівновагу у суспільстві» з проектом «Український інтерактивних арт-простір». Захід відбувся 29 травня у парку Кіото.

Як писали «Наші Гроші», ТОВ «Країна-мрій»  отримала 50 тис грн за проведення фестивалю, ГО «За рівновагу у суспільстві» - 40 тис грн. Ще 25 тис грн отримало КП «Агентство по обслуговуванню театральної та концертної діяльності»  за проведення урочистої церемонії вручення премії «Київ».

Також 28-29 травня на фасаді КМДА показали ЗD-меппінг-шоу «Інновації, народжені в Україні», яке зображувало винаходи українців ХХ століття. Проект реалізувало ТОВ «Ант-Хілл» за організаційної підтримки міської влади та за кошти партнерів.  

Усього у рамках «Дня столиці» відбулося близько 40 акцій: перформанси, концерти, фестивалі творчості, спортивні турніри, літературні читання, майстер-класи тощо.

КМДА також зауважила, що основне фінансування заходу було реалізоване за рахунок спонсорських коштів, на засадах державно-приватного партнерства, за рахунок соціально відповідального бізнесу, благодійних фондів та громадських інституцій.

«Доступ до правди»

Фото - kyivcity.travel