На кладовищах Дніпропетровська не ведеться облік - скільки поховали людей невідомо

28 Грудня 2015 11:39

На сьогодні у Дніпропетровську існує 46 кладовищ. Облік поховань на більшості з них не ведеться, оскільки відсутня особа, відповідальна за управління кладовищем. Також громадяни «систематично ухиляються» від виконання обов’язку щодо реєстрації поховань померлих. Таку відповідь надало КП «Ритуальна служба» у відповідь на запит користувача «Доступу до правди». 

Громадянин цікавився кількістю захоронень окремо по кожному кладовищу міста Дніпропетровська за 2014 рік та за 2015 рік. Міська рада переправила запит на комунальне підприємство «Ритуальна служба», однак КП заявило, що у них така інформація відсутня, оскільки облік поховань на більшості міських кладовищ не ведеться.

«На кладовищах, які перебувають в управлінні КП «Ритуальна служба», ведеться Книга реєстрації поховань померлих. Разом з тим, на сьогодні у м. Дніпропетровськ має місце систематичне ухилення громадян від виконання передбаченого законом обов’язку щодо реєстрації поховань померлих», - зазначило комунальне підприємство у відповіді.

Читати запит та відповідь повністю

Як з’ясував користувач «Доступу до правди» через інший інформаційний запит, у 2015 році КП «Ритуальна служба» заключила договорів на послуги захоронення невідомих, безрідних, поховання громадян, загиблих у зоні АТО, утримання міських кладовищ на суму 5,234 млн грн. Вартість пакету послуг соціального поховання на міських кладовищах Дніпропетровська складає 1293,20 грн.

«Доступ до правди»